Беларус заяви, че е принудена да приеме руските ядрени оръжия поради

...
Беларус заяви, че е принудена да приеме руските ядрени оръжия поради
Коментари Харесай

Беларус изплю камъчето за оръжията на Путин, обвинение към Запада

Беларус заяви, че е принудена да одобри съветските нуклеарни оръжия заради " невиждан " напън от страна на Запада, като настоя, че разполагането им не нарушава интернационалните съглашения.

" Беларус е принудена да предприеме ответни дейности за подсилване на личната си сигурност и отбранителна дарба ", се споделя в изказване на външното министерство, като се прибавя, че Минск е бил подложен на " невиждан " политически и стопански напън от страна на Съединени американски щати и техните съдружници.
-->
БГНЕС напомня, че в събота Путин разгласи, че Русия ще приключи построяването на особено оборудване за предпазване на тактически нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус, което провокира угриженост и наказание от страна на Украйна и западните ѝ съдружници.

Путин съобщи, че неговият сътрудник Александър Лукашенко от дълго време е повдигнал този въпрос.

" Съединени американски щати от дълго време са разположили такива оръжия в редица страни, тъй че в настояването на Беларус няма нищо извънредно ", съобщи съветският водач.

Той съобщи, че Русия към този момент е предала на Беларус системи " Искандер ", които могат да се употребяват за изстрелване на тактически нуклеарни оръжия.

До 1 юли Русия ще приключи построяването на склад за тактически нуклеарни оръжия в Беларус и контролът върху оръжията няма да бъде предаден на Минск, добави Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР